Irlandzka whiskey Roe & Co to wciąż nowość na naszym rynku! Podczas finałów World Class 2019 w Glasgow miałem okazję porozmawiać z Alan’em Mulvihill, European Ambassador whiskey Roe & Co. Alan w telegraficznym skrócie opowiedział mi o Dublinie oraz destylarni w której produkowana jest jego ulubiona Irlandzka whiskey. Zdradził też kilka szczegółów na temat przyszłości destylarni i kolejnych „eksperymentów” związanych z tą whiskey.

Oglądając wideo możecie włączyć polskie napisy!

Cześć Alan.

Alan’em Mulvihill: Cześć “bracie”.

Czy możesz nam powiedzieć dwa, trzy słowa o whiskey Roe&Co?

Alan’em Mulvihill: Oczywiście. W skrócie jesteśmy, nie powiedziałbym, że całkiem nową, ale nową marką whiskey działającą w Dublinie. Produkujemy mieszaną whiskey w miejscu, w którym narodziła się wolność, co jest niesamowite. To miejsce gdzie irlandzka whiskey była niegdyś tak niezwykle popularna. Jesteśmy bardzo dumni z tego, że jesteśmy z Dublina, co możesz zobaczyć tutaj na butelce.

Dublińska whiskey była zawsze uważana za wolno destylowaną i interesującą oraz pełną smaku owocowych słodów, z których znana jest irlandzka whiskey.

Alan’em Mulvihill: Biorąc pod uwagę nuty degustacyjne, wiesz, że to whiskey

Jest bardzo owocowa.

Alan’em Mulvihill: Jest super owocowa.

I czuć, że jest to Irlandzka whiskey.

Alan’em Mulvihill: Zgadza się, to jest Irlandzka whiskey. Mamy plan żeby zacząć przekonywać ludzi do tego rodzaju “ekspresji” i kiedy już zyskamy ich zaufanie, wtedy pokażemy im “dziwne” rzeczy. Pokażemy bardziej interesujące mieszanki.

To naprawdę satysfakcjonuje, ponieważ w zapachu czujesz karmel i owoce, jak powiedziałeś, a kiedy jej próbujesz, dostajesz to samo. Smakuje tak samo jak pachnie i jest to dla nas bardzo ważne. W ten sposób budujesz zaufanie wśród ludzi.

Jeśli mówisz swoim znajomym, którzy nie piją whiskey, „hej, spróbuj tego, pachnie to tak, tak smakuje”. They will be like ok, but he is not gonna do anything. To jest niesamowite, bo teraz masz możliwość, aby powiedzieć “teraz spróbuj tego, a teraz tego”. Daje to podstawę do przeprowadzenia dalszych eksperymentów, wprowadzenia ich do whisky, a następnie zatrzymuje ich na stałe.


Zaciekawił Was ten wywiad? Zajrzycie do kategorii whiskey z Irlandii


Udostępnij

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments