Irlandzka whiskey Roe & Co to wci膮偶 nowo艣膰 na naszym rynku! Podczas fina艂贸w World Class 2019 w Glasgow mia艂em okazj臋 porozmawia膰 z Alan’em Mulvihill, European Ambassador whiskey Roe & Co. Alan w telegraficznym skr贸cie opowiedzia艂 mi o Dublinie oraz destylarni w kt贸rej produkowana jest jego ulubiona Irlandzka whiskey. Zdradzi艂 te偶 kilka szczeg贸艂贸w na temat przysz艂o艣ci destylarni i kolejnych „eksperyment贸w” zwi膮zanych z t膮 whiskey.

Ogl膮daj膮c wideo mo偶ecie w艂膮czy膰 polskie napisy!

Cze艣膰 Alan.

Alan’em Mulvihill: Cze艣膰 鈥渂racie鈥.

Czy mo偶esz nam powiedzie膰 dwa, trzy s艂owa o whiskey Roe&Co?

Alan’em Mulvihill: Oczywi艣cie. W skr贸cie jeste艣my, nie powiedzia艂bym, 偶e ca艂kiem now膮, ale now膮 mark膮 whiskey dzia艂aj膮c膮 w Dublinie. Produkujemy mieszan膮 whiskey w miejscu, w kt贸rym narodzi艂a si臋 wolno艣膰, co jest niesamowite. To miejsce gdzie irlandzka whiskey by艂a niegdy艣 tak niezwykle popularna. Jeste艣my bardzo dumni z tego, 偶e jeste艣my z Dublina, co mo偶esz zobaczy膰 tutaj na butelce.

Dubli艅ska whiskey by艂a zawsze uwa偶ana za wolno destylowan膮 i interesuj膮c膮 oraz pe艂n膮 smaku owocowych s艂od贸w, z kt贸rych znana jest irlandzka whiskey.

Alan’em Mulvihill: Bior膮c pod uwag臋 nuty degustacyjne, wiesz, 偶e to whiskey

Jest bardzo owocowa.

Alan’em Mulvihill: Jest super owocowa.

I czu膰, 偶e jest to Irlandzka whiskey.

Alan’em Mulvihill: Zgadza si臋, to jest Irlandzka whiskey. Mamy plan 偶eby zacz膮膰 przekonywa膰 ludzi do tego rodzaju 鈥渆kspresji鈥 i kiedy ju偶 zyskamy ich zaufanie, wtedy poka偶emy im 鈥渄ziwne鈥 rzeczy. Poka偶emy bardziej interesuj膮ce mieszanki.

To naprawd臋 satysfakcjonuje, poniewa偶 w zapachu czujesz karmel i owoce, jak powiedzia艂e艣, a kiedy jej pr贸bujesz, dostajesz to samo. Smakuje tak samo jak pachnie i jest to dla nas bardzo wa偶ne. W ten spos贸b budujesz zaufanie w艣r贸d ludzi.

Je艣li m贸wisz swoim znajomym, kt贸rzy nie pij膮 whiskey, 鈥瀐ej, spr贸buj tego, pachnie to tak, tak smakuje鈥. They will be like ok, but he is not gonna do anything. To jest niesamowite, bo teraz masz mo偶liwo艣膰, aby powiedzie膰 鈥渢eraz spr贸buj tego, a teraz tego鈥. Daje to podstaw臋 do przeprowadzenia dalszych eksperyment贸w, wprowadzenia ich do whisky, a nast臋pnie zatrzymuje ich na sta艂e.


Zaciekawi艂 Was ten wywiad? Zajrzycie do kategorii whiskey z Irlandii


Udost臋pnij

Obserwuj m贸j profil na Facebook.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o